Ο Περιηγητής σας είναι πολύ παλιός με αποτέλεσμα να μην είναι πλήρως συμβατός. Μάθετε περισσότερα.

Σημάνσεις Ελαστικών

Η Νέα Ευρωπαϊκή Σήμανση Ελαστικών

Σημαντικές πληροφορίες Το Νοέμβριο του 2012, εισήχθηκε η τυποποιημένη Πανευρωπαϊκή Σήμανση ελαστικών: Η Πανευρωπαϊκή Σήμανση Ελαστικών παρέχει πληροφορίες για τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά και για τα χαρακτηριστικά ασφάλειας του ελαστικού. Η σήμανση βασίζεται σε τρία τυποποιημένα κριτήρια – ο στόχος είναι να αυξήσει την οδική ασφάλεια και να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμων.

Ασφάλεια Το κράτημα στο βρεγμένο δρόμο καθορίζεται με τις βαθμολογίες A μέχρι G (οι βαθμολογίες D και G δεν χρησιμοποιούνται). Σε ταχύτητα 80 km/h, η διαφορά φρεναρίσματος μεταξύ των βαθμολογιών A και F μπορεί να φθάσει και μέχρι τα 18 μέτρα. Η ταχύτητα πρόσκρουσης μεταξύ των βαθμολογιών A και F είναι μεγαλύτερη μέχρι και 49km/h . Μία σύγκρουση με μόνο 25 km/h μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό. Κράτημα σε βρεγμένο δρόμο / αποτελεσματικότητα φρεναρίσματος A-G: Μικρότερη μέχρι μεγαλύτερη απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένο δρόμο. D, G: Δεν χρησιμοποιούνται.
Κατανάλωση Καυσίμων Η αντίσταση κατά την κύλιση κατηγοριοποιείται στις κατηγορίες Α μέχρι G. Η κατηγορία D δεν χρησιμοποιείται. Αν 6.6 λίτρα καυσίμων καταναλώνονται κάθε 100 χιλιόμετρα, μία βελτίωση κατά μια κατηγορία αντιστοιχεί με οικονομία 1.5 λίτρων στα 1000 χιλιόμετρα.
Αντίσταση Κύλισης / Κατανάλωση Καυσίμων A – G: Λιγότερη μέχρι μέγιστη κατανάλωση καυσίμων D: Δεν χρησιμοποιείται. Θόρυβος Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των μαυρισμένων ράβδων τόσο μεγαλύτερος είναι ο εξωτερικός θόρυβος που εκπέμπεται από το ελαστικό σε σχέση με το μέγιστο επιτρεπτό όριο (σε Decibel)
Η Σήμανση ελαστικών δεν αφορά:

• Καπλαμάδες
• Ελαστικά που δεν προορίζονται για χρήση στο δρόμο, πχ: Αγωνιστικά ελαστικά.
• Ελαστικά Ρεζέρβες
• Ελαστικά για Αντίκες
• Ελαστικά για οχήματα που κατασκευάστηκαν πριν από την 1η Οκτωβρίου 1990.

Προμηθευτές
ΕΝΤΑΞΕΙ!
Ο ιστοχώρος μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Περισσότερες Πληροφορίες